We krijgen de asielzoekers straks toegewezen

De Duitse minister Horst Seehofer op 2 december met de nieuwe Europese commissarissen voor migratie, Ylva Johannson en Margarítis Schinás.

Brussel gaat nu echt bepalen wie hier heen komt

Het is muisstil rond de toestroom van asielzoekers en andere migranten naar Europa. Maar achter de schermen wordt in Brussel, Berlijn en Parijs een nieuw ‘migratiepact’ op poten gezet. In Brussel wordt straks bepaald welke asielzoeker naar welk land gaat. Nederland gaat nergens meer over.

door Syp Wynia

Kranten en tv-programma’s hebben het er al tijden niet meer over, maar ondertussen wordt in de Europese hoofdsteden een nieuw migratiebeleid in elkaar gezet. En wie niet mee wil doen, wordt gestraft – met boetes en erger. Het Binnenhof was daar steeds voorstander van. Maar is dat nog wel steeds zo?

Lees verder…


Ook het water wordt bedekt met zonneweiden

Hun klimaatakkoord is voor u een klimaatdictaat

Het landschap wordt totaal anders, groene weilanden worden zwart en grijs en tot achter de voordeur gaat de overheid er voor zorgen dat u doet wat zij willen. De gemeenten doen mee, in slaafse volgzaamheid.

door Theo Jongedijk

Lees verder…


Onze zorg is de beste

Alle klachten ten spijt: Nederland is het beste land ter wereld om ziek te zijn. De kwaliteit van de zorg is hoog, de zorg is voor iedereen toegankelijk, het verstrekkingenpakket is ruim en nergens ter wereld betalen zorggebruikers zo weinig uit eigen zak als bij ons. Beter wordt het niet, duurder wel.

Wim Groot en Henriëtte Maassen van den Brink

Lees verder…


2019: Het jaar van de gefnuikte verwachtingen

Er zijn interessante overeenkomsten tussen het Frankrijk van voor de revolutie van 1789 en het Nederland van 2019. Zoals een politieke kaste die is losgezongen van de werkelijkheid. Een land dat niet arm is, maar waar bestuurders weinig affiniteit hebben met hun burgers.

Sebastien Valkenberg

Lees verder…


Donald Trump

Optimisme over Amerikaanse economie

De Amerikaanse economie staat er goed voor en Donald Trump maakt ook daarom goede kans te worden herkozen als president. Maar China is voor de Amerikanen bepaald niet de enige zorg. Wat te denken van gangsterstaat Mexico?

door Eduard Bomhoff

Lees verder…


Nederland heeft de domste èn de duurste ov-chipcard. Geen wonder: de Nederlandse overheid laat zich op ict-gebied makkelijk met een kluitje het riet in sturen.

door Jan Zandbergen

Lees verder…


Het vertrek van Zwarte Piet maakt Nederland minder divers

De Sint is het land al weer uit. Deze keer lijkt het alsof Zwarte Piet voorgoed met hem vertrekt. Voor veel ‘progressieve’ opinieleiders is dit eenvoudig ‘vooruitgang’. Nederland wordt namelijk ‘diverser’. Tradities moeten dus schuiven. Maar is het wel zo eenvoudig? Wordt Nederland niet intoleranter?

door Ger van Gils

Mogen zwarte of bruine mensen straks nog wel als Piet mee in de Sinterklaasoptocht? Of moet er juist een quotum komen? Zoveel Roetveegpieten (‘wit’), zoveel Zwarte Pieten (‘zwart’), zoveel Moorse Pieten (‘bruin’), zoveel…? En is ‘cross-dressing’ toegestaan? Bijvoorbeeld een Zwarte Piet (‘zwart’) met geblondeerde krullen en witte roetvegen? 

Lees verder…


Betty Asfalt Complex

Zondagmatinee met Wynia’s Week!

Op zondag 2 februari 2020 viert Wynia’s Week in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam om 15.00 uur de eerste verjaardag: met auteurs, lezers, abonnees, sponsors en andere sympathisanten. Presentatie: Roderick Veelo.

Lees verder…