Waarom de volgende verkiezingen over immigratie en overbevolking gaan

Hoe VVD en CDA er in het nieuwe jaar alles aan doen om het maar niet over gas, klimaat of koopkracht te hebben en plotseling over migratie beginnen | Duurzame denkers denken dat ze hip en modern zijn. In werkelijkheid leunen ze op een geromantiseerd verleden | Vreemd: CDA-minister van financiën die niet behoudend is en een VVD-premier die niet liberaal is. We worden een technocratie| Wilt u ook Wynia’s Week steunen? Dat kan ZO of ZO of anders gewoon op rekening NL94 INGB 0006 3945 08 ten name van WyniasWeek


Vicepremier Hugo de Jonge (CDA) en premier Mark Rutte (VVD)

Migratie? VVD en CDA moeten zich wel profileren. Uit lijfsbehoud.

De volgende verkiezingen gaan over immigratie en alles wat daarmee te maken heeft, van islam tot woningnood. Dat steekt scherp af tegen de prioriteit van het kabinet RutteDrie: het klimaat. Nu zal het klimaat natuurlijk ook wel een rol gaan spelen. Maar vooral ook vanwege ergernis over het drammerige kabinetsbeleid.

door Syp Wynia

Ere wie ere toekomt: het was weer VVD-leider Mark Rutte die de aftrap voor de volgende Kamerverkiezingen voor zijn rekening nam. Als het derde kabinet-Rutte het weet vol te houden, zijn die verkiezingen pas op 17 maart volgend jaar. Maar Rutte zei al voor kerst, op zaterdag 21 december, in De Telegraaf dat ‘Schengen in gevaar komt’ als landen van de Europese Unie hun illegale immigranten doorlaten naar landen als Nederland.

Lees verder…


De idealistische leugen van de pure natuur

Hippe, futuristische vooruitzichten met circulaire landbouw en klimaatneutrale steden, een land vol zonneweiden en watervlakten met windmolens zijn eigenlijk een duurzaam geïdealiseerde versie van het heden. Sterker nog: ze leunen op een geromantiseerd verleden, toen de natuur nog onbevlekt heette te zijn. Zelfs dat idee is al eeuwenoud. En hoe natuurlijk zijn die windparken helemaal?

door Sebastien Valkenberg

Lees verder…


Wopke Hoekstra, minister van Financiën

Waarom toch die steeds legere beloften van onze politici?

We slaapwandelen met zijn allen in de richting van het staatskapitalisme à la China. We zien al steeds inniger banden tussen bureaucratie, de financiële sector en het (grote) bedrijfsleven. En kiezers? Die mogen wel stemmen, maar veel te kiezen valt er niet.

door Sander Boon

Lees verder…


Hoe gaat het met Wynia’s Week?

Die vraag komt veelvuldig langs. Het antwoord luidt, samengevat: iedere maand gaat het weer beter dan de vorige. Vrijwel iedere maand zijn er meer lezers, kijkers en abonnees, al met al honderdduizenden. En iedere maand zijn er weer meer mensen die als donateur het onafhankelijke, ongebonden platform Wynia’s Week willen steunen. Hoe dat gaat?

Lees verder…