Rutte’s klimaatbeleid gaat mislukken

Het werkt niet, het is niet te betalen en het jaagt kiezers weg. Het klimaatbeleid wordt deze zomer het struikelblok voor RutteDrie. En de anti-gas-hypotheek, vergeet die maar. Roelof Bouwman over de poging van Klaas Dijkhoff om het bijzonder onderwijs te kortwieken. En Coen de Jong over de sluipende politieke censuur onder het mom van de bestrijding van ‘desinformatie’. Sponsor Wynia’s Week via backme.org

VVD en CDA: spijt van het klimaatbeleid

door Syp Wynia

RutteDrie zou ‘het groenste kabinet ooit’ worden. En de klimaatwet van de coalitiepartijen en de linkse oppositie was volgens initiatiefnemer Jesse Klaver ‘de meest ambitieuze klimaatwet ter wereld’. Maar komt klimaatbeleid van het derde kabinet-Rutte er wel? Overleeft het kabinet het eigen klimaatbeleid? Het is hoogst twijfelachtig. De zelfbenoemde klimaatkoploper van de wereld staat op het punt te stranden.

Lees verder…


Laat Montessori niet opdraaien voor de jihad

door Roelof Bouwman

Nederland is in veel opzichten een vrijheidslievend land. Je kunt dat zien aan grote dingen, maar soms ook aan kleine dingen. Neem de manier waarop we omgaan met motorrijders. Als die het prettig vinden om in groepsverband aan hun motoren te sleutelen of om samen toertochten te ondernemen, wordt ze door de overheid geen strobreed in de weg gelegd.

Lees verder…


Wie bepaalt er eigenlijk wat nepnieuws is? En wanneer begint censuur?

door Coen de Jong

Sinds de uitslag van het referendum in het Verenigd Koninkrijk over lidmaatschap van de Europese Unie (in juni 2016) en de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten (in november 2016) roepen Europese politici dat desinformatie een existentiële bedreiging vormt voor de democratie. Kiezers zouden in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europese parlement op 23 mei 2019 wederom gewillige doelwitten zijn van desinformatiecampagnes van populistische volksmenners, ondersteund door Rusland. De Europese Unie kwam in december 2018 met een ‘Action Plan against Disinformation’ waarin het lidstaten dwingend oproept een heel pakket aan maatregelen in te voeren om desinformatie op sociale media te monitoren en bestrijden.

Lees verder…


U kunt een abonnement nemen op deze weekbrief (gratis, simpel), en mij volgen op Twitter @sypwynia of via Facebook. Lees hier meer recente publicaties →