Rutte maakt eind aan erfenis Bolkestein

Wynia's WeekDe ‘drammers’ van Klaas Dijkhoff kwamen niet uit de lucht vallen. Er dreigde namelijk een opstand in de VVD-achterban. Gastauteur Frank Karsten over de discriminatie-hype en de gedachtenpolitie. George Soros splijt Nederland. En: Wil Baudet gedogen? Wilt u Wynia’s Week sponsoren? Backme.org

Hoe de VVD een geruisloze dubbele draai maakte

door Syp Wynia

Mark Rutte en Frits Bolkestein

Als Rutte draait, draait de VVD mee. Zoals nu: Rutte draait met Europa, Rutte draait met het klimaat. De VVD, dat was de partij die windmolens hoonde, omdat die op subsidie draaien. De VVD, dat was de partij die weinig in meer en veel in minder Europa zag. Dat was in ieder geval de VVD van Frits Bolkestein, de VVD-leider in de jaren negentig – in 1995 – voor het eerst de grootste van het land maakte. Maar aan de VVD van Bolkestein is in 2019 toch echt een eind gekomen. Mark Rutte heeft er wel een tijdje over gedaan….

Lees verder...


Discriminatie-kruistocht splijt de samenleving

door Frank Karsten

Het gelijkheidsdenken is sterker dan ooit, met topvrouwenquota, uniseks-toiletten, en cursussen tegen vooroordelen. Een plagerige grap kan al genoeg zijn om voor racist, seksist of fascist te worden uitgemaakt.
Ook het onderwijs en de politiek zijn het erover eens: we zouden geen vooroordelen mogen hebben, diversiteit moet, en we zijn allemaal gelijk. Maar is dat wel zo? Na twee succesvolle sollicitatiegesprekken….

Lees verder...


Wynia’s Week op YouTube: Soros splijt Nederland

De Amerikaanse miljardair George Soros blijkt jaarlijks miljoenen in de Nederlandse samenleving te investeren. Maar is dat wel ten goede? Soros’ campagnes tegen Zwarte Piet en voor de hoofddoek zullen best goed bedoeld zijn, maar splijten de samenleving. Mag dat zomaar, zo’n buitenlandse financier die de Nederlandse politiek en samenleving verregaand beïnvloedt? Kijk mijn nieuwe Wynia’s Week op YouTube

Wynia’s Week bij WNL: gaat Baudet gedogen?

Omdat de Statenverkiezingen indirect ook verkiezingen voor de Eerste Kamer zijn, kunnen ze het politieke landschap gaan opschudden. Opmerkelijk: niet alleen GroenLinks (en PvdA), maar ook Forum voor Democratie zou gedoger van het kabinet kunnen worden. Al zullen de eisen van Thierry Baudet niet mals zijn.
Bekijk dit stukje tv op YouTube

U kunt een abonnement nemen op deze weekbrief (gratis, simpel), en mij volgen op Twitter @sypwynia of via Facebook.

Lees hier meer recente publicaties →