Moeten populaire scholen dicht vanwege islam?

De hypocrisie regeert in de kwestie rond de islamitische school Cornelius Haga. Of de directeur een salafist is, valt te bezien. Hij is zeker een zakkenvuller. En een pestkop. Maar dat zijn geen redenen het bijzonder onderwijs als geheel ter discussie te stellen | In Slowakije hebben ze weer andere minderheden. Rudolf Kooijman bericht relativerend over discriminatie van zigeuners | Krijgt u Wynia’s Week per e-mail? Open dan de nieuwsbrief met een klik op de titel (hierboven). Wilt u Wynia’s Week sponsoren? Backme.org


Cornelius Haga wil niet polderen, moet dus dicht

Het is een splijtende kwestie: het opvallende, massieve overheidsoptreden tegen het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Ook opmerkelijk, omdat de Nederlandse autoriteiten doorgaans van de zelfislamisering zijn: buigen voor de islam, zelfs als moslims daar niet om hebben gevraagd. Waarom is Cornelius Haga anders?

door Syp Wynia

Het is een schoolvoorbeeld van doorzichtige politiek. Op één en dezelfde dag besluit de rechter dat een inspectierapport over wanbeheer bij een Amsterdamse islamitische school openbaar gemaakt wordt, besluit de verantwoordelijke minister dat die school op basis van dat rapport geen geld meer krijgt als het bestuur niet opstapt, dreigt die minister dat ook een Haagse hindoe-school vanwege wanbeheer gesloten wordt, maar eist hij van de gemeente Westland dat die het verzet tegen het openen van een islamitische school staakt.

Lees verder…


Racisme tegen Slowaakse zigeuners: harde waarheid of een fabeltje?

Niet alles wat er op het oog uitziet als racisme hoeft dat ook te zijn. Bericht uit de eerste hand, uit het zuiden van Slowakije. Conclusie: sociale discriminatie is veel gangbaarder dan discriminatie op grond van ras.

Lees verder…