Misschien wel het meest linkse kabinet ooit

Hoe links is RutteDrie? Is Jesse Klaver de baas? | In Merkels Duitsland wordt iedereen verketterd die ook maar een vraagteken heeft over de migratie | De Brusselse ‘Green Deal’ smijt vooral nieuw geld naar oude techniek | En in Frankfurt draait de geldpers voor het klimaat | Waarom doen politici hier zo neerbuigend over de Trump en Boris? Morgen zijn ze zelf aan de beurt | Er wordt niet zozeer strenger, maar wel veel minder gestraft | De beste boeken van Bomhoff, Havenaar en Bouwman | Matinee uitverkocht | Nu drie manieren om sponsor te worden van Wynia’s Week. Zoals DEZE of DEZE

Jesse Klaver hoeft niet te regeren om toch de lakens uit te delen

Waar je niet dagelijks bij stilstaat, is dat het derde kabinet Rutte doorgaat voor een rechts, dan wel centrumrechts kabinet, maar in wezen alleen maar links beleid heeft. Wat is er nou rechts aan RutteDrie?

door Syp Wynia

Lees verder…


Talkshow-host Markus Lanz neemt ex-inlichtingenchef Hans-Georg Maassen (rechts) de maat

Suïcidale neigingen in Merkels Duitsland

Het verketteren van iedereen met kritiek op de asiel- en migratiebeleid neemt in het Duitsland van Angela Merkel ongekende vormen aan. Het is een kwestie van politiek correct zijn of buitengesloten worden. Vaak werkt dat averechts. Sietske Bergsma bericht uit Berlijn

door Sietske Bergsma

Lees verder…


Timmermans en Von der Leyen

Nieuwe geldsmijterij voor oude Brusselse ideeën

Het peperdure Europese klimaatbeleid van Ursula von der Leyen en Frans Timmermans kiest voor oude techniek: windenergie, zonne-energie en biobrandstof. En dat noemen ze dan ‘innovatie’. En waarom wordt gezwegen over immigratie als aanjager van klimaatdruk?

door Lucas Bergkamp

Lees verder…


Christine Lagarde met haar voorganger bij de ECB, Mario Draghi

Klimaatbeleid via de geldpers

Werkelijk niets wordt nagelaten om de samenleving onder het mom van ‘klimaat’ dan wel ‘vergroening’ verregaand te sturen. In Frankfurt wordt de geldpers aangezet en in Brussel wordt bedrijven voorgeschreven welke investeringen wel en welke niet oké zijn. Soms lijkt de Sovjet-Unie wel heel dicht bij.

door Sander Boon

Lees verder…


Rutte en Trump

Zijn de Verenigde Staten ons voorland?

De meeste commentatoren én politici in Nederland koesteren de hoop dat de Amerikaanse kiezer in 2020 Donald Trump wegstuurt. De onverwacht grote verkiezingsoverwinning van Brexit-kampioen Boris Johnson in het Verenigd Koninkrijk  laat zien dat de realiteit zich niet aanpast aan wishfull thinking. Beter keken Nederlandse politici eens nuchter naar hun eigen precaire positie. De groene omwenteling kan zo maar als een boemerang terugkomen.

door Coen de Jong

Lees verder…


Er wordt niet strenger, maar vooral minder gestraft

De rechterlijke macht laat geen middel onbenut om de indruk te wekken dat er strenger wordt gestraft in Nederland – ook in vergelijking met het buitenland. Maar vaak worden alleen de zwaarste misdadigers gevonnist. Geen wonder dat die wel eens zware straffen krijgen. Waarbij aangetekend dat boeven hun straf maar wat graag juist in Nederland uitzitten.

door Paul Ruijs

Lees verder…


De beste boeken van 2019: Bomhoff, Havenaar en Bouwman

Lees verder…


Beste lezers, kijkers, volgers en sponsors van Wynia’s Week

door Syp Wynia

Allereerst: de Matinee op 2 februari is UITVERKOCHT. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor deze feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de eerste verjaardag van het digitale weekblad Wynia’s Week.

Ten tweede:….

Lees verder…