Levert het echt geld op, klimaatkoploper zijn?


Het exporteren van klimaatkennis is gebaseerd op wensdenken. Willeke Slingerland over lobbycratie in de Eerste Kamer. En Roelof Bouwman licht het doopceel van Groen Links-lijsttrekker Paul Rosenmöller. In de nieuwe Wynia’s Week!

Echt waar? Gaat NL ‘hoop geld’ verdienen aan klimaat?

door Syp Wynia

Het kost wat, het klimaatbeleid – maar Nederland kan er ook nog veel geld aan verdienen. Door eerder en ambitieuzer te zijn dan de rest. Dat zeggen vooral politici van regeringspartijen. Premier Mark Rutte denkt zelfs dat ‘het ook nog leuk kan worden, want dan kunnen we er ook nog een hoop geld aan verdienen.’ Maar is dat wel zo….

Lees verder...


Ook de Eerste Kamer lijdt aan lobbycratie

door Willeke Slingerland

Willeke Slingerland

Nederland wordt door de Raad van Europa op de vingers getikt. Ons land doet te weinig aan corruptiebestrijding en integriteit. De tik op de vingers is terecht. Als de Nederlandse politiek al oog heeft voor bestuurlijke corruptie, betreft het meestal ambtenaren en niet de politici zelf. Het rapport uit Straatsburg komt ook op een goed moment: de aanstaande verkiezingen van de Eerste Kamer. Want de zo bedaarde senaat….

Lees verder...


Rosenmöller heeft nog heel wat uit te leggen

door Roelof Bouwman

GroenLinks torst een schimmige geschiedenis met zich mee. Korte lijntjes met terreurclubs in binnen- en buitenland, vooraanstaande partijleden die zich niet of nauwelijks verantwoordden voor hun dubieuze politieke verleden. Nu leiden Farah Karimi en Paul Rosenmöller de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Farimi vertelde de partijleiding niet dat ze actief was voor een terreurbeweging. En lijsttrekker Paul Rosenmöller….

Lees verder...


U kunt een abonnement nemen op deze weekbrief (gratis, simpel), en mij volgen op Twitter @sypwynia of via Facebook.

 

Lees hier meer recente publicaties →