De groene blinde vlek voor overbevolking

Waarom zijn zoveel politici voor natuur en klimaat, maar vinden ze ook bevolkingsgroei goed? Een groen taboe regeert |Voortdurend nemen onderzoekers uit Europa of van de VN Nederland de maat, vanwege al het racisme hier. De feiten geven hen ongelijk | China pakt het in Afrika slimmer aan dan de Europese landen. Die kijken nu de kunst af | Trotskisten weten in Nederland stiekem de toon te zetten | Wilt u Wynia’s Week steunen? Graag!

Hoeveel mensen kan het klimaat aan?

Ook dit jaar neemt het aantal inwoners van Nederland weer met honderdduizend toe, net als de afgelopen jaren. Het overgrote deel van de groeiende bevolking is het gevolg van immigratie. Maar bijna niemand die het heeft over de gevolgen voor natuur, milieu en klimaat. Als die in het geding zijn, lijkt het nooit aan de bevolkingsgroei te liggen. Hoe lang nog?

door Syp Wynia

Het is een van de grootste raadsels van de Nederlandse politiek. Dezelfde partijen die het meest voor de bescherming van het klimaat, de natuur en het milieu zijn, zijn ook de partijen met de royaalste opvattingen over open grenzen voor immigranten. Geen wonder dat politici van partijen als GroenLinks en D66 als een wesp gestoken reageren, als het verband tussen bevolkingsdruk enerzijds en klimaat, natuur en milieu anderzijds ter sprake wordt gebracht. Bevolkingsdruk en migratie is een groen taboe.

Lees verder…

China infiltreert in Afrika. Hier de Chinese president Xi Jinping, twee jaar geleden op bezoek in Zimbabwe. De Europese Unie overweegt ‘op zijn Chinees’ terug te komen in Afrika.

Ook Brussel wil nu waar voor zijn geld in Afrika

De Chinezen eruit, de Afrikanen erin, de Europeanen er bovenop. Zo hard zeggen ze het in Brussel niet, maar deze variant op een oude Navo-slogan vat wel redelijk goed samen hoe het nieuwe Europese Afrika-beleid er moet komen uit te zien. Met een stroomlijning en betere besteding van zijn miljardenstromen wil Europa zijn dominante rol op het continent terugwinnen.

door Frans Boogaard

Met de klassieke ontwikkelingshulp – ook al komt wereldwijd 56 procent daarvan uit de zakken van Europese belastingbetalers – lukt het de Europeanen niet meer om weer de baas te spelen in Afrika. Hulpverleners komen al jaren tot diep in de Afrikaanse rimboe Chinezen tegen, die op grote schaal investeren in bruggen, wegen, viaducten en de ontginning van kostbare grondstoffen, die vervolgens maar al te vaak met grote spoed naar China verdwijnen. Europese en andere westerse, aan de overheid gelinkte investeerders kunnen daar niet tegenop.

Lees verder…

Kwakoe-festival in Amsterdam-Zuidoost

Maar hoe zit het met het allochtoon racisme?

door Herman Vuijsje

Hoe valt de wederopleving van racismekritiek , te verklaren? En hoe kunnen we begrijpen dat die opvattingen door zovelen worden overgenomen of zelfs enthousiast omhelsd?

Niet vanwege een explosie van racistische incidenten. In Engeland zijn sinds 1975 tientallen moorden met een racistische achtergrond gepleegd. In Duitsland woedde een debat over de vraag of er sinds de Duitse hereniging ruim zestig of meer dan achthonderd racistische moorden hebben plaatsgevonden. In 2013 stelde Die Zeit het aantal op 152.

Lees verder…

Trotskistische activisten zien altijd racisme en islamofobie

Communistische splinter zet de toon in Nederland

door Syp Wynia

Al dertig jaar laten naïeve Nederlandse politici zich op het verkeerde been zetten door een communistische splintergroepering, de ‘Internationale Socialisten’. Het gaat om een groep Trotskistische activisten die hooguit enkele honderden actieve leden heeft, maar wel altijd de voorhoede vormt van allerlei acties en demonstraties.

Zelfs Wim Kok en Frits Bolkestein liepen mee in demonstraties van deze extreem-linkse activisten. Onder het mom tegen racisme te zijn en voor het klimaat, trekken ze ‘nuttige idioten’ – zoals Lenin zei – aan voor hun strijd tegen een communistische, niet-democratische wereld.

Dan weer gaat het tegen Israël, dan weer tegen Fortuyn, Verdonk, Wilders of Baudet, dan weer tegen Zwarte Piet of de slavernij van vroeger. En altijd zijn de Internationale Socialisten vriendelijk voor islamistische groepen als de Moslim Broederschap. Kijk hier naar het YouTube-filmpje dat ik (met behulp van Café Weltschmerz) maakte over de invloed van de Trotskisten in Nederland.

Klimaatkampioen Purmerend raakt niet van het gas af

door Syp Wynia

Enkele weken geleden portretteerde ik de gemeente Purmerend, die net als veel andere gemeenten er een gooi naar doet om als eerste van het gas af te raken. Wat dergelijke gemeenten drijft is een raadsel, maar Purmerend is wel een heel bijzonder geval.

Lees verder…

Betty Asfalt Complex

Noteren! Op 2 februari 2020 viert Wynia’s Week feest in het Betty Asfalt Complex

Wynia’s Week heeft wat te vieren. De eerste verjaardag van het onafhankelijke digitale weekblad Wynia’s Week wordt gehouden op zondag 2 februari 2020 om 15.00 uur in het Betty Asfalt Complex aan de Nieuwezijds Voorburgwal 282 1012 RT in Amsterdam.  Presentatie: Roderick Veeloo.

Roderick Veeloo

Het Betty Asfalt Complex is het sfeervolle theater van Paul Haenen en Dammie van Geest, vlakbij het Paleis op de Dam en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Abonnees van Wynia’s Week zijn van harte welkom op deze speciale zondagmatinee waar verschillende auteurs van Wynia’s Week aan het woord komen. Het is – ook in de foyer – dé gelegenheid om de vragen te stellen waar u eerder nooit de gelegenheid voor had.

Nadere mededelingen – zoals over het reserveren van kaarten – volgen begin november. Maar noteer vast de datum: 2 februari 2020 (022020) om 15.00 uur in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Tot de volgende Wynia’s Week!