Rutte gaat door met lasten verzwaren

Wynia's WeekWekelijks bericht ik op deze website over mijn laatste publicaties: columns, artikelen, video’s. Soms kunt u gratis doorlinken, soms moet u geregistreerd zijn om het doorgelinkte artikel te lezen. Wilt u automatisch per e-mail op de hoogte worden gehouden van Wynia’s Week? Vul uw e-mailadres in en u krijgt de bevestigingsmail.


mark rutte• Lastendruk is vooral onvrijheid
Je zou toch denken dat als een zich liberaal noemende partij voor de derde achtereenvolgende keer de minister-president levert, de belastingen en premies wel een keer naar beneden zouden gaan. Niets is minder waar. De VVD en Mark Rutte regeren nu zeven jaar en er is net een nieuw kabinet-Rutte, voor nog eens vier jaar. En wat blijkt: ieder jaar loopt onder de kabinetten-Rutte de collectieve lastendruk weer verder op. Ook nu.
Lees mijn column in weekblad Elsevier [premium]

Mohammed bin Salman• Die Saoedische lente, dat moeten we nog maar zien
Het is bijna niet meer te volgen. De ene dag wordt buurland Qatar belaagd, even later mogen de Saoedische vrouwen autorijden en naar sportstadions, weer even later worden prinsen, ministers en miljardairs door de nieuwe kroonprins vastgezet op beschuldiging van corruptie. Voor de rest van de wereld is vooral van belang of Saoedi-Arabië onder de nieuwe sterke man eindelijk eens ophoudt met de agressieve verspreiding van de al even agressieve staatsislam.
Ik schreef er voor Elsevier Weekblad een stukje over [premium]

formatie• Wat de baas gegund is, dat wordt daarom de burger nog niet gegund
De kiezers van Nederland wilden eindelijk wel eens wat ruimte in hun budget. Het was hen niet gegund. Want bedrijvenlobbyïst Hans de Boer belt wel iedere zaterdagmorgen met premier Rutte (zegt hij zelf), maar dat is voor gewone burgers niet weggelegd. Het laat zich raden voor wie er in het Regeerakkoord fiscale cadeautjes zaten – en voor wie niet.
Lees mijn column voor Elsevier hier [premium]

henk kamp• De lobbycratie bloeit
Vijf jaar geleden schetste ik de wereld van de Nederlandse lobbycratie. Er is niets veranderd. Ministers worden nog steeds van de ene dag op de andere lobbyïst. Al noemt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff dat dan ‘bestuurders’. Ja, zo kun je het ook voorstellen.
Lees mijn zedenschets uit 2012, die ook in 2017 geschreven had kunnen zijn. [vrij toegankelijk]

U kunt een abonnement nemen op deze weekbrief (gratis, simpel), en mij volgen op Twitter @sypwynia of via Facebook.

Lees hier meer recente publicaties →

Geplaatst in Geen categorie

Blijf op de hoogte...

Wilt u op de hoogte blijven van mijn nieuwe publicaties ?

Recente Tweets

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: