Het gaat islam voor de wind in NL

Wynia's WeekWekelijks bericht ik op deze website over mijn laatste publicaties: columns, artikelen, video’s. Soms kunt u gratis doorlinken, soms moet u geregistreerd zijn om het doorgelinkte artikel te lezen. Wilt u automatisch per e-mail op de hoogte worden gehouden van Wynia’s Week? Vul uw e-mailadres in en u krijgt de bevestigingsmail.


islamisering• Vruchtbare maanden voor de zelfislamisering
Rechters, politiefunctionarissen, schoolleiders en wethouders – overal waren kleine en grote autoriteiten de afgelopen maanden weer druk in de weer om het de islam in Nederland naar de zin te maken. De één wil moslimmeisjes met hoofddoek bij de politie, de ander beboet een school waar leerlingen niet op de schoolfoto stonden omdat ze vrij hadden vanwege het offerfeest, weer een ander past Pasen aan de islam aan en nog een ander subsidieert ouders die hun leerlingen naar salafistische koranles sturen. Ziedaar de #zelfislamisering van Nederland in 2017.
Lees mijn update hier [vrij toegankelijk]
In 2007 en 2015 schreef ik voor weekblad Elsevier al historische overzichten van de Nederlandse islamisering (dan wel zelfislamisering).
Hier de versie uit 2015

fietsen• U bent uw hobby
Voor het Zomernummer van weekblad Elsevier schreef ik een essay over het hoe en wat van de hobby in Nederland.
Dat verhaal is hier te lezen via de website van Elsevier [premium]

herman brood• Herman Brood, veertig jaar later
In de jaren zeventig organiseerde ik culturele evenementen in Groningen (Vera, Zomermanifestatie, Sterren in het Bos/Sunday in the Park). Daar was veel muziek bij, en naast jazz en blues ook veel popmuziek. Uit die tijd kende ik ook Herman Brood. Ik heb zelfs nog een tijdje de boekingen gedaan voor zijn band Vitesse. Even later volgde ik de opkomst van Brood als journalist, tot in Los Angeles toe. Deze week was het zestien jaar geleden dat Herman Brood van het dak van het Hiltonhotel in Amsterdam sprong.
Ter gelegenheid daarvan hierbij het artikel dat ik in 2001 voor het Nieuwsblad van het Noorden schreef

U kunt een abonnement nemen op deze weekbrief (gratis, simpel), en mij volgen op Twitter @sypwynia of via Facebook.

Lees hier meer recente publicaties →

Geplaatst in Geen categorie

Blijf op de hoogte...

Wilt u op de hoogte blijven van mijn nieuwe publicaties in Elsevier of op deze website?

Archief

Recente Tweets

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: