De feitenvrije onzin van Ruud Lubbers

Wynia's WeekWekelijks bericht ik op deze website over mijn laatste publicaties: columns, artikelen, video’s. Soms kunt u gratis doorlinken, soms moet u geregistreerd zijn om het doorgelinkte artikel te lezen. Wilt u automatisch per e-mail op de hoogte worden gehouden van Wynia’s Week? Vul uw e-mailadres in en u krijgt de bevestigingsmail.


ruud lubbers• Als premier was Lubbers al niet altijd helder, maar dit slaat alles
Oud-premier Ruud Lubbers schreef de afgelopen jaren niet minder dan 123 artikelen, steeds samen met de Tilburgse oud-hoogleraar Paul van Seters. De artikelen van het duo geuren in de verte wel een beetje naar CDA, maar dan wel de GroenLinkse versie. En nu hebben ze samen geschreven dat Nederland jaarlijks 25.000 asielzoekers moet ophalen uit Afrika en Azië. Omdat het zo goed voor Nederland is, zeggen zij.
In mijn wekelijkse blog fileer ik hun verhaal

• Lubbers is helaas niet de enige
In 2010 schreef ik een column, waarin ik de verwarring binnen het CDA over (het nut van) immigratie in kaart bracht. Ook toen al werd er veel onzin beweerd. De huidige CDA-leider, Sybrand Buma, was overigens de positieve uitzondering.
Lees maar

• Balkenende en Donner, bijvoorbeeld…
Premier Jan Peter Balkenende (CDA) zei najaar 2004 in het Europees Parlement dat Nederland ‘trots is op zijn diversiteit en het opnemen van grote groepen mensen, waaronder ook zij die een betere toekomst bij ons konden opbouwen en welkome versterkingen vormden op onze arbeidsmarkt. De bijdrage van deze mensen aan de kwaliteit van onze samenleving is groot en wordt gewaardeerd.’
Ook minister Piet Hein Donner, (CDA, Sociale Zaken) is [2009] de mening toegedaan dat de immigratie batig is en was. ‘In alle tijden heeft de immigratie bijgedragen aan de groei van de Nederlandse economie. Ik ben inderdaad van mening dat Nederland steeds heeft welgevaren bij immigratie, onverminderd de problemen die er zijn.’

• Hoe gaat het ondertussen met de formatie?
De verkiezingen liggen al vijf maanden achter ons en er is nog steeds geen zicht op een nieuw kabinet. Dat weerhield de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie er niet van om drie weken met vakantie te gaan: de eerste formatievakantie in de Nederlandse geschiedenis en misschien wel de enige in de hele wereldgeschiedenis. Tijdens die vakantie doken plotseling de onvermijdelijke polderpartners op.
Lees mijn commentaar in weekblad Elsevier [premium]

Energielabel• Het energielabel: u en ik hebben er niets aan
Het kwam uit Europa, nadat we het er eerst zelf hadden ingestoken: het energielabel, voor huizen deze keer. Een geweldige bureaucratie, extra administratieve lasten. En het werkt ook nog eens niet. Nou ja: aannemers, glaszetters en installateurs hebben er wellicht extra werk van. En dat was nou net de bedoeling.
Lees mijn column in weekblad Elsevier [premium]

topsectoren• Topsectoren: een lobbysucces waar Nederland niet beter van werd
Nu ook te lezen op Blendle: mijn column waarin ik napluis hoe een stel grote bedrijven een miljard subsidie per jaar binnenloodste – zonder enige bijdrage aan de innovatie.
Lees mijn column hier

U kunt een abonnement nemen op deze weekbrief (gratis, simpel), en mij volgen op Twitter @sypwynia of via Facebook.

Lees hier meer recente publicaties →

Geplaatst in Geen categorie

Blijf op de hoogte...

Wilt u op de hoogte blijven van mijn nieuwe publicaties in Elsevier of op deze website?

Archief

Recente Tweets

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: