Brussel wil altijd méér immigratie

Wynia's WeekWekelijks bericht ik op deze website over mijn laatste publicaties: columns, artikelen, video’s. Soms kunt u gratis doorlinken, soms moet u geregistreerd zijn om het doorgelinkte artikel te lezen. Wilt u automatisch per e-mail op de hoogte worden gehouden van Wynia’s Week? Vul uw e-mailadres in en u krijgt de bevestigingsmail.


Brussel• Ook 50.000 extra asielzoekers zijn meer immigranten
Frans Timmermans en zijn Brusselse collega’s weten het altijd mooi te brengen. Nu weer hebben ze een plan om minstens 50.000 asielzoekers op te halen als bijdrage aan beleid om het aantal asielzoekers te verminderen. Huh?
Het is inderdaad zo gek als het klinkt. De Europese Commissie wil trouwens altijd meer volk. Dan wel door de EU uit te breiden met extra landen, dan wel door volk binnen te halen. Het is bevolkingspolitiek die machtspolitiek moet dienen. En wie er wat van zegt is een populist. Of erger.
Mis mijn reactie niet. [vrij toegankelijk]

Bert Koenders• Wat moet Nederland eigenlijk in Mali? De PvdA weet meer
Een ernstig ongeluk met Nederlandse militairen in Mali zet de Nederlandse missie daar weer op de kaart. Maar wat doet Nederland eigenlijk in Mali? Wat hebben we daar te zoeken? De geschiedenis van Nederland en Mali is al meer dan 40 jaar oud, gaat terug op Jan Pronk (PvdA) en kostte al meer dan anderhalf miljard euro. Hedendaagse PvdA’ers als Frans Timmermans, Bert Koenders en Lilianne Ploumen weten meer.
Lees mijn reconstructie [vrij toegankelijk]

Draghi• Onze Klaas Knot is speelbal in handen van Mario Draghi
Het is een weinig opgemerkt verhaal. De Italiaanse baas van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, wil koste wat kost voorkomen dat hij opgevolgd wordt door de Duitser Jens Weidmann. Daarom zit Draghi onze eigen Klaas Knot te pushen als zijn volgende vice-president. Niet omdat hij zo dol is op Knot, maar om zo Weidmann de voet dwars te zetten.
Lees mijn column voor weekblad Elsevier [premium]

moslims_gebed• Nederlandse moslims zijn discriminatiegevoeliger
Europees onderzoek suggereert dat moslims in Nederland vaker worden gediscrimineerd dan elders. Dat verwacht je toch niet? Het is dan ook niet zo. Althans: Nederland blijkt een hoger ‘discriminatiebewustzijn’ te hebben dan andere landen. Anders gezegd: Nederland, met zijn schuldcultuur en zijn anti-discriminatie-industrie is veel meer in de weer met discriminatie. Dat brengt moslims dan weer op een idee.
Ik schreef er een korte observatie over voor weekblad Elsevier [premium]
U kunt het ook hier lezen, via Blendle

2e kamer• Tweede Kamer laat zich voortdurend kaas van het brood eten
Onze volksvertegenwoordigers waren verrast, toen bleek dat ze zonder het te weten een clubje ambtenaren de macht hadden gegeven om voor miljarden euro’s aan extra zorgkosten te maken. Maar nieuw is het niet. Ons parlement geeft om de haverklap budgettaire bevoegdheden weg. Aan ambtenaren. Aan Brussel. Aan de VN. Aan rechters.
Lees mijn artikel in weekblad Elsevier
Of lees het hier, via Blendle

• Wilders kan beter
Mijn artikel over de uitgebluste PVV is nu ook te lezen via Blendle

• Hugo Borst en de zorg
Mijn column over hoe Hugo Borst de houdbaarheid van de staatsfinanciën ondermijnt staat ook op Blendle

U kunt een abonnement nemen op deze weekbrief (gratis, simpel), en mij volgen op Twitter @sypwynia of via Facebook.

Lees hier meer recente publicaties →

Geplaatst in Geen categorie

Blijf op de hoogte...

Wilt u op de hoogte blijven van mijn nieuwe publicaties ?

Recente Tweets

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: